Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Earthpacilta uusia palvelutuotteita markkinoille

Pakkaavan teollisuuden ja päivittäistavarakaupan kuormalava-ahdinkoon tulee uusi ratkaisu EP vuokralavapalvelun muodossa. Ideana on ollut kehittää yksinkertainen, helppo ja kiinteähintainen pakkauslavojen vuokrauspalvelu.

Järjestelmän kierron ja ylläpidon hoitaa yksi taho – Earthpac Oy. Näin lavojen kunto pysyy parempana, koska vastaamme siitä alan isona toimijana. Vuokralavapalvelu julkistetaan Empac 2014 – messuilla Helsingin Messukeskuksesessa 19-20.11.2014.

Pakkaavan teollisuuden ja erityisesti päivittäistavarakaupan murheenkryyni on käytössä olevan lavakannan huono kunto ja saatavuus. EUR- ja FIN lavojen nykyistä kuntoa voisi luonnehtia ilmaisulla 'hajoaa käsiin', - Se johtuu siitä, että kukaan ei haluaisi investoida uusia lavoja lavakantaan tai vaivaudu uhraamaan työpanostaan lavakannan uudistukseen. Markkinoilla oleva kierrätyslavakanta kun ei ole kenenkään omaisuutta”, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Samuli Vanhala.

Uuden ja käytetyn lavan hintaero on liian iso, ja sen vuoksi kukaan ei haluaisi uudistaa lavakantaa ostamalla uusia lavoja siihen. Pyöritämme liiaksi vanhoja lavoja, jolloin lavakanta tietenkin käytössä heikkenee ja 'rähjääntyy reissussa'. Näin ollen markkinoilla on huonokuntoisia myymälä palletteja, EUR - ja FIN kuormalavoja, jolloin kuljetusten laatu voi heikentyä ja kustannukset lisääntyä rikkoontuneiden lavojen vuoksi.

Tämä on viimeaikoina kertaantunut vielä isommaksi ongelmaksi, koska Euroopassa on sama tilanne. Uuden ja käytetyn lavan hintaero vaikuttaa asiaan. Laatuluokatkaan eivät auta asiassa. Euroopassa toki maksetaan lavasta huomattavasti enemmän, joka tarkoittaa sitä, että EUR -lavojen osalta 'patoluukut ovat auki' Suomesta muualle Eurooppaan. Eli täältä viedään jatkuvasti lavoja ulkomaille”, täsmentää vuokralavoista vastaava tuotepäällikkö Sami Kalliokoski.

Earthpac Oy on Suomen suurimpia pakkauslavoja valmistavia yhtiöitä, jolla on omaa valmistusta neljällä eri paikkakunnalla Suomessa. Meillä on jo valmis järjestelmä keräilyssä ja logistiikassa, joka on osa yhtiön kokonaispalvelua EP vuokralava-palvelussa. Pystymme tarjoamaan tukku- ja päivittäistavarakaupalle, sekä pakkaavalle päivittäistavarateollisuudelle täysin uuden, kotimaisen ja kokonaistaloudellisen vaihtoehdon. Keräämme jo nyt logistiikalta ja kaupalta käytettyjä lavoja ja kierrätämme ne takaisin teollisuuden käyttöön. EP vuokralavat sopivat hyvin tämän vanhan palvelumme yhteyteen.

Ideamme on se, että koko ”pooli” eli lavakanta on omistuksessamme. EP vuokralavat on kokonaispalvelu, jossa yhtiömme pyörittää lavakantaa ja vuokraamme lavamme asiakkaidemme käyttöön. Ylläpidämme lavakantaa jatkuvasti ja vastaamme sen laadukkuudesta”, tuotepäällikkö Kalliokoski jatkaa.

Kilpaileviin järjestelmiin verrattuna tässä on se etu teille asiakkaamme, että tuotteella on vain yksi hinta ilman aikarajoitetta. Eli meillä ei ole mitään päivävuokria tai vastaavia lisähintoja. Tämä on tehty sen vuoksi että järjestelmää on helpompi hallita. Nyt ette jää esimerkiksi mitään lavavelkoja asiakkaillenne ja hallinnointi on yksinkertaisempaa. Asiakastutkimuksessamme olemme huomanneet että ”lavahässäkän” hoitoon kuluu hirvittävästi aikaa niin kaupalla kuin teollisuudellakin. Saldoja yritetään täsmäyttää kuin kirjanpidossa konsanaan ja aikaa palaa. Koska työkustannukset ovat nykyisin merkittävä menoerä, tällä konseptilla järjestelmää pystytään ylläpitämään kustannustehokkaasti ja se tarjoaa teille todellisen kilpailuedun nykyiseen verrattuna”, päättää tuotepäällikkö Sami Kalliokoski.

Kaapeliteollisuuden tarpeisiin tulee myös kaapelikelat

Toinen uusi palvelutuotteemme on tulossa kaapelimateriaaleille. Tuomme uutuutena myös kaapelikelat markkinoille. Palvelu tulee olemaan kokonaan uuden tyyppinen, asiakkaan tarpeisiin räätälöity. Erona lavavuokraukseen on se, että kaapelikelapalvelumme on varsin kapea erikoisosaamisalue ja suunnattu suomalaiselle kaapeliteollisuudelle yksinomaan.

Uudet palvelumme niveltyvät erinomaisesti yrityksen ePac palvelutoimintaamme. Yrityksemme toiminta on ollut vahvaa kumppanuutta asiakkaidemme kanssa. Arvojemme kärkenä on ollut vuosikausia ikään kuin kivijalkana palvelu, sillä uskomme vahvasti, että yrityksen pitkän aikavälin menestys tullaan mittaamaan asiakastyytyväisyydellä ja sillä pystymmekö tuottamaan oikeaa arvonlisää asiakkaillemme. Tärkein tehtävämme on ylläpitää luottamusta, jonka olemme toiminnallamme lunastaneet”, päättää yhtiön toimitusjohtaja Samuli Vanhala

Toimitusjohtaja: Samuli Vanhala 044-7888409 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tuotepäällikkö: Sami Kalliokoski 044-7887419 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. www.earth-pac.com