Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

KTM Petri Haakana on aloittanut 1.3.2017 Earthpac Oy:n liiketoimintajohtajana. Haakanalla on pitkä ja laaja kokemus sisälogistiikan ja teollisuuspakkausten parissa. Hän on aikaisemmin työskennellyt muun muassa Suomen Transval Group Oy:ssä ja HUB logistics Oy:ssä.  Earthpac Oy:n palvelut ja tuotteet kattavat jatkossa entistä paremmin myös teknologiateollisuuden asiakaskunnan tarpeet.

"Petri Haakanan osaaminen ja näkemys tukevat erittäin hyvin Earthpacin strategian mukaista laajentumista myös uuteen segmenttiin. Etenkin asiakaskohtaisesti valmistetut puupakkaukset ja niihin liittyvät palvelut ovat meille luonnollinen suunta jatkaa kasvuamme. Tämä asiakaskunta, tehokas tuotantomme ja tuotteistettu pakkauslogistiikkamme ovat oivallinen yhdistelmä" toteaa yhtiön toimitusjohtaja Harri Kaisto toivottaen samalla Petrin tervetulleeksi yhtiöön.

DI Harri Kaisto (43) on nimetty Earthpac Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävässään 1.2.2017. Kaisto toimii tällä hetkellä johtajana Oulun Energia Oy:ssä ja aikaisemmin hän on toiminut useissa eri tehtävissä Rautaruukki Oyj:ssä vuosina 2000 - 2014. Kaistolla on laaja kokemus prosessien ja toiminnan kehittämisestä sekä tuotannon ja liiketoiminnan johtamisesta.

Earthpac Oy:n nykyinen toimitusjohtaja Samuli Vanhala (46) jatkaa yhtiössä myyntijohtajana. ” Vanhalalla on ollut merkittävä rooli yhtiön kasvamisessa ja kehittymisessä nykyiseksi pakkauslogistiikan palveluyritykseksi. Yhtiön liikevaihto on kaksinkertaistunut siitä, kun Vanhala aloitti tehtävässään. Uudessa tehtävässään Vanhala pystyy edelleen tukemaan tätä kehitystä, keskittyessään aikaisempaa enemmän myynnin ja liiketoiminnan johtamiseen sekä kehittämiseen. Vanhala on myös yhtiön merkittävä yksityisomistaja” kertoo yhtiön hallituksen puheenjohtaja Pertti Tarvainen.

”Earthpac Oy on vuosien ajan rakentanut määrätietoisesti strategista kumppanuutta omille teollisuusasiakkailleen. Yhtiömme on alan johtava toimija alallaan. Pakkauslogistiikkaamme on tuotteistettu ePac-palvelukokonaisuudeksi, jossa asiakas voi ulkoistaa koko pakkauslogistiikan hoidon meille. Autamme vapauttamaan asiakkaan tärkeitä resursseja, jolloin he voivat keskittyä ydinliiketoimintansa parantamiseen. Samalla asiakkaillemme syntyy kuin itsestään kilpailukykyloikka pakkaustoiminnoissa” päättää Samuli Vanhala ja toivottaa Kaiston tervetulleeksi yhtiöön.

 

Haapajärvellä 14.12.2016

Pertti Tarvainen                                                                               
hallituksen puheenjohtaja                                               

Lisätietoja:

Samuli Vanhala               044 7888 409  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Harri Kaisto                    050 4498 102  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Pakkaavan teollisuuden ja päivittäistavarakaupan kuormalava-ahdinkoon tulee uusi ratkaisu EP vuokralavapalvelun muodossa. Ideana on ollut kehittää yksinkertainen, helppo ja kiinteähintainen pakkauslavojen vuokrauspalvelu.

Järjestelmän kierron ja ylläpidon hoitaa yksi taho – Earthpac Oy. Näin lavojen kunto pysyy parempana, koska vastaamme siitä alan isona toimijana. Vuokralavapalvelu julkistetaan Empac 2014 – messuilla Helsingin Messukeskuksesessa 19-20.11.2014.

Pakkaavan teollisuuden ja erityisesti päivittäistavarakaupan murheenkryyni on käytössä olevan lavakannan huono kunto ja saatavuus. EUR- ja FIN lavojen nykyistä kuntoa voisi luonnehtia ilmaisulla 'hajoaa käsiin', - Se johtuu siitä, että kukaan ei haluaisi investoida uusia lavoja lavakantaan tai vaivaudu uhraamaan työpanostaan lavakannan uudistukseen. Markkinoilla oleva kierrätyslavakanta kun ei ole kenenkään omaisuutta”, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Samuli Vanhala.

Uuden ja käytetyn lavan hintaero on liian iso, ja sen vuoksi kukaan ei haluaisi uudistaa lavakantaa ostamalla uusia lavoja siihen. Pyöritämme liiaksi vanhoja lavoja, jolloin lavakanta tietenkin käytössä heikkenee ja 'rähjääntyy reissussa'. Näin ollen markkinoilla on huonokuntoisia myymälä palletteja, EUR - ja FIN kuormalavoja, jolloin kuljetusten laatu voi heikentyä ja kustannukset lisääntyä rikkoontuneiden lavojen vuoksi.

Tämä on viimeaikoina kertaantunut vielä isommaksi ongelmaksi, koska Euroopassa on sama tilanne. Uuden ja käytetyn lavan hintaero vaikuttaa asiaan. Laatuluokatkaan eivät auta asiassa. Euroopassa toki maksetaan lavasta huomattavasti enemmän, joka tarkoittaa sitä, että EUR -lavojen osalta 'patoluukut ovat auki' Suomesta muualle Eurooppaan. Eli täältä viedään jatkuvasti lavoja ulkomaille”, täsmentää vuokralavoista vastaava tuotepäällikkö Sami Kalliokoski.

Earthpac Oy on Suomen suurimpia pakkauslavoja valmistavia yhtiöitä, jolla on omaa valmistusta neljällä eri paikkakunnalla Suomessa. Meillä on jo valmis järjestelmä keräilyssä ja logistiikassa, joka on osa yhtiön kokonaispalvelua EP vuokralava-palvelussa. Pystymme tarjoamaan tukku- ja päivittäistavarakaupalle, sekä pakkaavalle päivittäistavarateollisuudelle täysin uuden, kotimaisen ja kokonaistaloudellisen vaihtoehdon. Keräämme jo nyt logistiikalta ja kaupalta käytettyjä lavoja ja kierrätämme ne takaisin teollisuuden käyttöön. EP vuokralavat sopivat hyvin tämän vanhan palvelumme yhteyteen.

Ideamme on se, että koko ”pooli” eli lavakanta on omistuksessamme. EP vuokralavat on kokonaispalvelu, jossa yhtiömme pyörittää lavakantaa ja vuokraamme lavamme asiakkaidemme käyttöön. Ylläpidämme lavakantaa jatkuvasti ja vastaamme sen laadukkuudesta”, tuotepäällikkö Kalliokoski jatkaa.

Kilpaileviin järjestelmiin verrattuna tässä on se etu teille asiakkaamme, että tuotteella on vain yksi hinta ilman aikarajoitetta. Eli meillä ei ole mitään päivävuokria tai vastaavia lisähintoja. Tämä on tehty sen vuoksi että järjestelmää on helpompi hallita. Nyt ette jää esimerkiksi mitään lavavelkoja asiakkaillenne ja hallinnointi on yksinkertaisempaa. Asiakastutkimuksessamme olemme huomanneet että ”lavahässäkän” hoitoon kuluu hirvittävästi aikaa niin kaupalla kuin teollisuudellakin. Saldoja yritetään täsmäyttää kuin kirjanpidossa konsanaan ja aikaa palaa. Koska työkustannukset ovat nykyisin merkittävä menoerä, tällä konseptilla järjestelmää pystytään ylläpitämään kustannustehokkaasti ja se tarjoaa teille todellisen kilpailuedun nykyiseen verrattuna”, päättää tuotepäällikkö Sami Kalliokoski.

Kaapeliteollisuuden tarpeisiin tulee myös kaapelikelat

Toinen uusi palvelutuotteemme on tulossa kaapelimateriaaleille. Tuomme uutuutena myös kaapelikelat markkinoille. Palvelu tulee olemaan kokonaan uuden tyyppinen, asiakkaan tarpeisiin räätälöity. Erona lavavuokraukseen on se, että kaapelikelapalvelumme on varsin kapea erikoisosaamisalue ja suunnattu suomalaiselle kaapeliteollisuudelle yksinomaan.

Uudet palvelumme niveltyvät erinomaisesti yrityksen ePac palvelutoimintaamme. Yrityksemme toiminta on ollut vahvaa kumppanuutta asiakkaidemme kanssa. Arvojemme kärkenä on ollut vuosikausia ikään kuin kivijalkana palvelu, sillä uskomme vahvasti, että yrityksen pitkän aikavälin menestys tullaan mittaamaan asiakastyytyväisyydellä ja sillä pystymmekö tuottamaan oikeaa arvonlisää asiakkaillemme. Tärkein tehtävämme on ylläpitää luottamusta, jonka olemme toiminnallamme lunastaneet”, päättää yhtiön toimitusjohtaja Samuli Vanhala

Toimitusjohtaja: Samuli Vanhala 044-7888409 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Tuotepäällikkö: Sami Kalliokoski 044-7887419 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. www.earth-pac.com

Earthpac tarjoaa uusia työpaikkoja alueella. Voikkaan tehtaaseen tulee 10 – 13 uutta työpaikkaa

Earthpac Oy tulee vastaamaan Inkeroisissa sijaitsevan Stora Enson kartonkitehtaan kuormalavahuollosta seuraavan viiden vuoden ajan.
Earthpac Oy on investoinut merkittävästi uuteen tehtaaseen Voikkaalla. Moderni ja nykyaikainen pakkauslavatehdas on suunniteltu
erityisesti alueen paperi- ja kartonkiteollisuuden arkittamoiden palveluun. Tehdas työllistää nyt 11 henkilöä, joten sopimuksen
myötä työpaikkojen määrä tulee kaksinkertaistumaan.

Inkeroisten Kartonkitehdas hakee sopimuksella lisää joustavuutta jakustannustehokkuutta toimintaansa. ”Earthpac
on meille uusi, mutta tunnettu yhteistyökumppani, jonka kanssa olemme sitoutuneet pitkäaikaiseen sopimukseen pakkauslavahuollosta.
Toimitusvarmuus ja laatu ovat joustavan toiminnan ohella niitä asioita, joihin tulemme panostamaan”, Inkeroisten Kartonkitehtaan
johtaja Taisto Nevalainen kertoo.

Earthpac Oy on perustanut uuden tehtaan ja kehittänyt uutta teknologiaa alalle

Earthpac on investoinut täysin uutta teknologiaa pakkauslavavalmistukseen Voikkaalle ja on tehostanut valmistusmenetelmiään merkittävästi.
”Vain tällä tavoin investoimalla pystymme varmistamaan paitsi ensiluokkaisen asiakaspalvelun ja kannattavan toiminnan lähtökohdat.
Toimialan kilpailu on varsin kovaa ja vain oikeilla investoinneilla, hyvällä ja joustavalla palvelulla voimme pärjätä tässä alati
muuttuvassa maailmassa. Voikkaan tehtaamme on nyt vakiinnuttanut asemansa alueen pakkaustoimijana ja toivomme edelleen että voisimme
palvella alueen muitakin pakkaavia asiakkaita ePac pakkauspalvelullamme”, toteaa Earthpac Oy:n toimitusjohtaja Samuli Vanhala.

 Lisätietoja:

 

Stora Enso Ingerois Oy, johtaja Taisto Nevalainen
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
GSM:040 5032529

 

Earthpac Oy, toimitusjohtaja Samuli Vanhala
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
GSM: 044 7888 409

 

***************************************************************************************************************************************

 

Earthpac Oy on vuonna 1995 perustettu pakkausalan yritys. Valmistamme, markkinoimme ja jakelemme vuosittain noin 2,5 miljoonaa
kuljetuspakkausta. Earthpac Oy:n laaja tuotevalikoima käsittää pakkauslavat, kaulukset ja muut puupakkaukset, sekä yleisimmin
käytetyt kuljetuspakkaamisen aaltopahvi-, kartonki- ja muoviratkaisut. Earthpacin henkilöstöön kuuluu tällä hetkellä
noin 50 työntekijää ja sen kapasiteetti on n. 3 miljoonaa kuljetuspakkausta. Yhtiön toimipaikat ovat Haapajärvellä,
Äänekoskella, Lieksassa, Småböndersissä, Voikkaalla ja Lodingenissä Norjassa.

 


Stora Enso Anjalankosken tehtaat on tehdaskokonaisuus, johon kuuluvat Anjalan Paperitehdas ja Inkeroisten Kartonkitehdas. 
Anjalankosken tehtailla valmistetaan hiokepitoisia painopapereita ja taivekartonkia. Anjalan Paperitehtaan
vuosittainen tuotantokapasiteetti on 435 000 ja Inkeroisten Kartonkitehtaan 245 000 tonnia. Stora Enso Anjalankosken
tehtaiden palveluksessa on noin 580 henkeä.