Mitra AS ja Earthpac Oy syventävät yhteistyötään

Norjassa Tromssan läänissä toimiva Mitra AS ja Suomen suurimpiin lukeutuva puupakkausten valmistaja Earthpac Oy syventävät yhteistyötään.

Earthpac Oy on jo vuosien ajan ollut Mitra AS:n kuormalavojen ja sahatavaran päätoimittaja. Sahatavaraa Mitra AS on käyttänyt pääosin omassa kuormalavatuotannossaan.

Pohjois-Norjaan on tehty viime vuosina isoja teollisia investointeja ja kuormalavojen käyttö on ollut alueella selvässä kasvussa. Mitra AS:llä haluttiin vastata kasvavaan kysyntään, joten yritys teki päätöksen uusia kuormalavalinjansa. Yritysten vuosia jatkuneen tiiviin yhteistyön tuloksena Mitra AS kääntyi Earthpac Oy:n puoleen uuden kuormalavalinjan hankinnassa ja Earthpac Oy:ssä iloittiin mahdollisuudesta tuoda oma teknologinen erikoisosaamisensa Mitran AS:n käyttöön.

Yhteinen sävel löytyi nopeasti ja asiakastarpeeseen sopivan kuormalavalinjan hankintaa aloitettiin kartoittamaan yhdessä. Hankintapäätös kohdistui lopulta suomalaiseen kuormalavalinjan valmistajaan. Vaikka maailmanlaajuinen pandemia viivästyttikin jonkin verran kuormalavalinjan toimitusta, niin marraskuussa 2022 Norjassa vietettiin uuden linjan avajaisia. Uusi linja vastaa täysin Mitra AS:n toiveita ja tavoitteena olleet tuotantotehokkuudet on jo saavutettu!

Me Earthpac Oy:ssä toivomme Mitra AS:lle menestystä ja jatkoa hyvälle entistäkin syvemmälle yhteistyöllemme!

Uusi tuotantolinja toiminnassa

Mitra AS on Senjan ja Sørreisan kunnan omistama ja se on yksi Norjan 210 sosiaalisesta yrityksestä. Yrityksen tarkoituksena on tarjota eri tarpeita omaaville ihmisille mahdollisuus päästä takaisin työelämään. 
 
Senjan alue on nimetty Norjan kalanjalostuksen pääkaupungiksi. Mitra on toiminut jo 25 vuotta kuormalavojen paikallisena valmistajana kalateollisuudessa ja pystyy nyt vastaamaan alueen kysyntään uudella modernilla tehtaallaan aikaisempaakin paremmin.
 
Tämän kaltainen yhteistyö on osa Earthpac Oy:n vastuullisuuspolitikkaa.