Toimitusjohtajan katsaus

Suomi on monen tutkimuslaitoksen, ja pankin, arvioin mukaan ajautumassa lievään taantumaan tänä vuonna. ETLA ennusti suhdannekatsauksessaan 10.5.2023, että tämän vuoden kasvu on 0% ja vuonna 2024 n. +1,2%. Monilla toimialoilla heilahtelu on voimakkaampaa ja olemme kaikki nähneet uutisvirrassa isojakin muutoksia esim. Kotkan Sunilan tehtaan mahdollisen sulkemisen ja rakennussektorin negatiivisen kehityksen.

Ilmassa on jo myös positiivisia uutisia esim. Elinkeinoelämän keskusliitto tutki teollisuuden investointiaikomuksia, jotka ovat edelleen vahvoja. Investointiaste on tämän ennakkotiedon pohjalta tänä vuonna itse asiassa nousemassa +25%.

Koimme, että tämä Suomen talouden vaimea kehitys on oiva etsikkoaika kehittää strategiaamme. Kävimmekin läpi asiakassegmenttejämme, kilpailutilannetta ja markkinaa yleisesti. Näitä tietoja käytimme strategiamme terävöittämiseen. 

Asiakkaamme ovat pitkään arvostaneet meidän lähestymistapaamme asiakaskokemukseen. Kuuden vuoden mittaushistorian aikana NPS – lukumme (Net Promoter Score) ei ole ollut alle +40. Tänä vuonna saimme itseasiassa mittaushistorian parhaan arvosanan eli +55.

Haluamme, että kanssamme on helppo tehdä yhteistyötä. Meillä on jatkossakin laaja lavojen ja puupakkausten tuotevalikoima, tehokkaat tuotantolaitokset sekä myös muut asiakkaidemme vaatimat pakkausmateriaalit. Tarvittaessa siirrymme mukaan asiakkaan prosesseihin pakkaamaan lopputuotteita tai ylläpitämään asiakkaamme varastoa. Näistä ePac – palveluista meillä on jo kokemusta isojen, vaativien asiakkaiden osalta.

Viideltä tuotantopaikkakunnaltamme voimme palvella asiakkaitamme kokonaisvaltaisesti. Hyvänä esimerkkinä toimii uusin tuotantolaitoksemme Hämeenlinnassa, joka on keskellä suomalaisen kone- ja laitevalmistuksen perinteisiä valmistuspaikkakuntia (Tampere, Lahti, PK-seutu).

Näkökulmamme tulevaisuuteen on valoisa. Aiomme jatkossakin kasvattaa liiketoimintamme, vastuullisesti, ja hyvässä yhteistyössä asiakkaidemme kanssa niin Suomessa kuin ulkomailla.

Menestyksekästä vuoden 2023 jatkoa asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme!

Kesäterveisin,

Timo Nieminen

Toimitusjohtaja

Earthpac Oy